



INTERNATIONAL FORUM FOR ENVIRONMENT, SUSTAINABILITY & TECHNOLOGY

One Day Training programme on Safe Handling and Disposal of BMW at Healthcare Facilities jointly organized by PCB, Assam, WHO and iFOREST

Date: 9 February 2024 (Friday) Venue: Conference Hall (8th Floor), Jeevan Jyoti Healthcare and Research Pvt. Ltd. Meherpur, Silchar - 788015 (Assam)

AGENDA

Arrival of participants at the venue and registration: Tea, Break Fast			9:30 – 10:00 AM
Inaugural Session			10:00 – 11:20 AM
1	Welcome address Cum Felicitation of Guest, Lighting of Lamp.	Er. Kalyan Basumatary, Regional Executive Engineer, PCBA, RLO: Silchar.	5 minutes
2	Objective and Overview of the course	Mr. Rahul Kumar, iFOREST	5 minutes
3	Key-note Address by the Chief Guest	Dr. Arup Kumar Misra, Hon'ble Chairman Pollution Control Board, Assam	10:10 – 10:35 (25 minutes)
4	Government policy for capacity development and BMW management in Govt. HCF (Presently practiced)	Dr. Ashutosh Barman, Joint Director of, Health Services, Cachar, Silchar.	10:35 – 10:45 (10 minutes)
5	BMW Management by Cachar Cancer Hospital	Padmashri Dr. Ravi Kannan	10:45 – 11:00 (15 minutes)
6	Pre-assessment and round of introduction	iFOREST Team	11:00 – 11:20 (20 minutes)
Tea break 11:20 – 11:40 (20 minutes)			
7	 Safe handling and disposal of BMWM at HCF Salient feature of BMW Duties of HCFs and penal provisions Steps involved in BMW management Infection Control at HCF Health hazards and safety 	Mr. Rahul Kumar, iFOREST	11:40 – 12:35 (55 minutes)
8	BMWM Management by Siv Sundari Nari Sikshasram & Ante Natal Clinic, Silchar.	Er. Angshu Kr. Ray, President, Siv Sundari Nari Sikshasram & Ante Natal Clinic, Silchar.	12:35 – 12:45 (10 minutes)





